* STUDIO QËNDRORE SUEDI * RADIOARTA 24h * JUARGËTON DJ_TONI *


Free Contact Form
SKYPE
t.Selman Shaban Mahalla ( Ballist )

Selman Shaban Mahalla
Ulind (1904-1946) ne fshatin Zaskok të komunes së Ferizajit. Me pare u Mobilizua në Brigaden e XII të Kosovës.
Por me pas dezertoi dhe ju bashkangjit luftëtarve të Liris Ballit Kombëtar Shqiptar, Në grupin e Ramë Bekës. GJatë perleshjes me forcat e ndjekjes partizane, ne lagjen Mahallë të Gurit të Zaskokut u plagos.
Pas plagve qe kishte marr, kaluan disa muaj dhe u shërua. Selman Mahalla pas sherimit plagve, skishte ndrru mendim. DHe ishte betuar se dotë luftoj, Deri në vdekje per qlirimin e tokave shqiptare.
Në luften e Ferizajit me (2-XII-1944), Selman Mahalla morri pjes aktive, bashk me Kurtish Mahallen, Avdyl Duren, Ramë Beken, Nehbi Zaskokun, Hajdin Matoshin, SHaqë Bibën, e shum luftëtar tjer të Ballit Kombëtar.
Ky luftëtar vazhdojnë qendresen e armatosur, deri me 1 maj 1946. Ku ra dëshmor me bashkluftëtart e tij, Në afersijë të fshatit së lindjes.
Në Malet e Gremes ranë dëshmorë, Selman Mahalla, Nehbi Hamiti,Nga Zaskoku, Vllëzrit Hasan e Bislim Berisha nga Nukudimi, Bajram Derguti nga Varoshi,
Në ket perpjekje mbeten të plagosur Kurtish Mahalla nga zaskoku, DHe Avdih Bibaj nga fshati Bibaj,
Icili u dënuar per vrasjen e një serbi dhe i vëllau SHaqa.
LEXO PER BALLIN KOMBËTAR në RadioArta.com:
Selman Shaban Mahalla
Sa her qe Viene 1 Maj Përkujtojm Dëshmoret e ballit Kombëtar me krenari e dhimbje,
Ne familjarët e Dëshmorve. Selman Mahalla, Kurtish Mahalla, Avdyl Duraj, Ramë Beka, Nehbi Zaskoku, Avdih Bibaj, Hajdin Matoshi, SHaq Biba , E Vëllëzërit Hasan e Bislim Berisha e shum tjer.
Pas kapitullimit te Italis fashiste me 1943 ne FERIZAJ ne Objektin e vjeter te biblioteka e qytetit ateher ne prefekturen e Ferizajit, Me dore te vet Selman Mahalla hoqi flamurin fashist duke e vere ne vend te tij flamurin kombëtar, Edhe ate nen mbrojtjen nga shoket e vet, e pikerisht, Nga Kurtish Mahalla ky ishte rrefim autentik te cilen na i tregoi Kurtish Mahalla icili ishte denuar me burg te rënde pas plagosjes nje her ne burgun e Prishtines e pastaj te Nishit, duke perfunduar ne ate burgen famekeq te Mitrovices se Sremit.
Keto gjëra duhen te dalin në Drite sa her qe vjen dita e 28 Nëntorit ne qarqet gazetaris te Ferizajt shtrohet pyetja se kush dhe kur ka ardhur per her te pare flamuri kombëtar ne FERIZAJ.
Prap po kthehemi te rrefimi autentik i te ndjerit Kurtish Mahalla i cili me kembengulje rrefente se ne prefekturen e Ferizajit i pari Flamurin kombëtar e ka ven pikerisht Selman Mahalla te cilit as varri sot si dihet, DHe askush se permend bile ne ndonje soliminitet rasti. Apo te varri i Kurtish Mahalles ne fshatin Zaskok te qoj aty ndonje kuror lulesh, por thon historija qe harrohet ajo perseritet.
LEXO PER BALLIN KOMBËTAR në RadioArta.com:
Selman Shaban Mahalla
Trimave ua kan lakmi edhe kundershtaret rrefente Shefqet Veseli veteran i arsimit.Kshtu rrëfente Shefqet Veseli veteran i arsimit i cili jetonte dhe punonte ne fshatin Greme te komunes së Ferizajit. Shefqet veseli i cili nderroi jet me 9 maj 2009, Dikur rrefente se kur isha i ri, Me kujtohet kur i prunen kufomat e shum luftëtarve të Ballit Kombëtar, nder ta ishte edhe Selman Mahalla. Ne dolem si fëmij nga kersherija se qka po ndodh, kufoma e te ndjerit Selman mahalla ishte e ngarkuar mbi Tokme te drurit e terhequr me qe (kije) nje grua serbe e fshatit Greme e ndaloi kapitenin serb i cili kishte qen ne luftë me 1 maj 1946, Ajo filloi te shante dhe te shqelmonte mbi trupin e te vdekur Selman mahalles, Dhe pah pritmas kapiteni serb e ndaloi, Mjaft mah, Leht ësht te ofendosh dhe të shqelmojsh mbi nje trup të vdekur, Por sa kah qen gjall akishe Pas guxim ta bajsh nje gjë qe po e ban sod mbi nje trup te vdekur, kishte than Kapiteni serb. Ne jemi angazuar nje ushtri , Dhe ja kemi pasur friken, shikoje sie ka keputur mitralozi e seshte dorzuar deri në momentet e fundit ka shtjer në ne...
Www.RadioArta.Com
    Pershendetje Urime
      Moderatore: Fatbardha
  Www.RadioArta.Com
      Drejtor:  F. Mahalla
                   Teknik:  DJ_TONI
100% LIVE
M
U
Z
I
K

L
I
V
E
M
U
Z
I
K

L
I
V
E

Vëllezërit Hasani
    100% LIVE
F aton Mahalla : DJ_TONI
Samsung
Iphone
Labinot Tahiri
Këngtar Humanist
Add a title
Add a title
Add a title
Add a title
Add a title

Please Upgrade Your Flash Player

Get Adobe Flash player

                                            ** EMISIONET NE RADIOARTA **                                      


                                *** Moderatore: Fatbardha & Teknik: DJ_TONI ***                            


    E Hënë: ------------------------------------ ---- PUSHIM --- ------------------------------------


    E Martë: ------ Pershendetje dhe Urime: Nga ora  20:00  deri  22:00 Live -----------------

    E Mërkurë: --- Emisioni i Ripersëritur: Pershendetjet dhe Urimet Nga ora 19:00 ( R ) ---

    E Enjte: ------- Pershendetje dhe Urime: Nga ora  20:00  deri  22:00 Live -----------------

    E Premte: ---- Emisioni i Ripersëritur: Pershendetjet dhe Urimet Nga ora 19:00 ( R ) ---

    E Shtunë: ---- Pershendetje dhe Urime: Nga ora  20:00  deri  22:00 Live ------------------

    E Diele: -------Emisioni i Ripersëritur: Pershendetjet dhe Urimet Nga ora 19:00 ( R ) ---


 Ju mundeni te inkuadroheni ne verzionin Skype: radioarta / mundeni te  Shkruani: radioarta@hotmail.com 


E Martë  Enjte  E Shtunë : Jemi Live nga ora 20 : 00deri 22:00
Behu edhe ti pjes e RadioArtes .
Mesazhi juaj nderi edukates Familjare .